Drugi dan za redom u Kozarskoj Dubici nema novih oboljelih od virusa korona, a pod epidemiološkim nadzorom je 368 osoba, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.

Ona je precizirala da je iz sistema epidemiološkog nadzora izašlo 18 lica, a da se čekaju nalazi testiranja za šest osoba.

Kneževićeva je naglasila da je epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici nešto bolja, što ukazuje na neophodnost strogog provođenja higijensko-epidemioloških mjera i mjera izolacije, odnosno smanjenja socijalnih kontakata, mjera zabrane kretanja za starija lica i drugih mjera koje su usmjerene ka sprečavanju širenja virusa korona.

„Pozivam Dubičane da se i dalje ponašaju odgovorno i da se u slučaju pojave simtoma akutne respiratorne infekcije COVID-19 telefonski jave u Hitnu službu Doma zdravlja putem brojeva telefona 052/416-090 i 065/053-379 ili 124, kako bi bili pregledani u nekoj od predviđenih ambulanti“, rekla je Kneževićeva.

Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica  potvrdio je da je danas do 12.00 časova kontrolisano 37 lica kojima je određena kućna izolacije, a da su svi kontolisani poštovali tu mjeru.

Iz Štaba za varedne situacije opštine Kozarska Dubica apeluje se na građane da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona.

Facebook komentari: