Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici nalaze se 253 osobe, a nema novooboljelih od virusa korona, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Izvor: www.kozarskadubica.org

Ona je pozvala stanovnike da se se ponašaju odgovorno tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj, koja je nastala usljed širenja virusa korona, te  da postupaju u skladu sa odlukama nadležnih organa i preporukama ljekara, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj i život ljudi u svojoj okolini.

Šef Odsjeka komunale policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica potvrdio je da je tokom petka (20. marta) dana jedno lice prekršilo rješenje o izolaciji.

“Komunalna policija kontrolisana je u petak 18 lica, od kojih je za jedno lice ustanovljeno da je prekršilo mjere samoizolacije, a u subotu, do 13 časova  izvršena je kontrola 22 lica i svi kontrolisani su zatečeni na svojim kućnim adresama”, precizirao je Pralica.

On je pozvao stanovnike Kozarske Dubice da u cilju očuvanja javnog zdravlja tokom epidemije virusom korona, putem broja telefona 052/416 028 Komunalnoj policiji opštine Kozarska Dubica anonimno prijave lica koja su došla iz inostranstva i koja se ne pridržavaju mjera obavezne izolacije  ili  druga lica koja krše naredbe Štaba za venredne situacije.

Pralica je najavio da će biti intenzivirana kontrola rješanja o izolaciji, uz izricanje zakonom propisanih kaznenih mjera.

Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica i dalje apeluje i upozorava sve građane koji su evidentirani i stavljeni pod zdravstveni nadzor da su obavezni da ispoštuju sve što im je naloženo od ljekara i kontrolnih službi, radi sopstvenog i zdravlja svojih porodica i sugrađana.

Svim stanovnicima proporučuje se sprovođenje odgovarajućih higijensko-sanitarnih mjera, što manje socijalnih kontakata i postupanje prema preporukama Instituta za zaštitu zdravlja Republike Srpske i drugih  nadležnih institucija.

Facebook komentari: