Komunalna policija opštine Kozarska Dubica obavještava preduzetnike i preduzeća koji obavljaju proizvodnu, trgovinsku, zanatsku, ugostiteljsku, uslužnu i drugu djelatnost da su dani republičkih praznika 1. i 2.maj kada se praznuje Međunarodni praznik rada i 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom neradni dani.

Izvor: kozarskadubica.org

Na prvi dan praznika, 1. maja u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe.
Odlukom načelnika opštine dozvoljeno je da na prvi dan praznika mogu raditi privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor u vremenu od 08.00 do 12.00 časova.
Na drugi dan praznika, 2. maja, pored privrednih subjekata koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe, u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske i trgovinske djelatnosti tipa dragstor, a u vremenu od 8 do 12 časova svi ostali privredni subjekti.
Propisano radno vrijeme 9. maja za privredne subjekte je isto kao i drugog dana obilježavanja Međunarodnog praznika rada.
Ugostiteljski objekti u dane praznika radiće neograničeno, odnosno u skladu sa odlukom o radu i radnom vremenu ugostiteljskih objekata.
Iz Komunalne policije upozoravaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena jer će Komunalna policija vršiti kontrolu.