Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavijestilo je poljoprivredne proizvođače da je počela podjela regresiranog dizel goriva za ovu godinu.
Iznos premije je 0,50 KM po litru, a odobrava se 100 litara dizel goriva za hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Izvor: kozarskadubica.org

Podjela regresiranog goriva poljoprivrednim proizvođačima u Kozarskoj Dubici počinje sutra, 4.marta, saopšteno je iz Odjeljenja za poljoprivredu.
Nakon što u ovom Odjeljenju preuzmu odgovarajuću potvrdu poljoprivrednici gorivo mogu preuzeti na svim benzinskim benzinskim pumpama na području opštine, a to su: oba prodajna mjesta kompanija „Nestro“ i „Ars“, te benzinske pumpe „Došlić“, „Nešković“, „Gagi trans“ u Drakseniću i „MMS promet“ u Međuvođu.
Potvrde se izdaju u kancelariji broj 1 Odjeljenja za poljoprivredu, radnim danom od 8 do 15 časova.
Prvim obračunom obuhvaćena su 202 poljoprivredna proizvođača u Kozarskoj Dubici koja su ispunila uslove, a koji nisu obuhvaćeni prvim biće blagovremeno obaviješteni o narednom obračunu.
Rok za ažuriranje podataka u APIF-u, na osnovu čega poljoprivrednici stiču pravo na regresirani dizel, je 15. maj, a Agencija za agrarna plaćanja će u skladu sa tim vršiti dodatne dopune spiskova korisnika.
Regresirano dizel gorivo korisnici mogu preuzeti do 31. oktobra.