Iz Odjeljenja za poljoprivredu obavještavaju poljoprivrednike da je na snagu stupio Pravilnik o namjeni i uslovima korištenja sredstava iz Programa podsticaja u poljoprivredi od strane opštine Kozarska Dubica za 2022.godinu.

Izvor: kozarskadubica.org

Stupanjem na snagu ovog Pravilnika poljoprivredici imaju mogućnost da konkurišu za podsticajna sredstva iz opštinskog budžeta, ove godine u ukupnom iznosu od 60.000 KM.
Raspodjela sredstava vršiće se kroz sufinansiranje kupovine mehanizacije,te podršku plasteničkoj proizvodnji, proizvođačima povrća, ulaganjima u pčelarskoj proizvodnji, kapitalnim ulaganjima u voćarskoj proizvodnji, organizovanju manifestacija za unapređenje i promociju poljoprivredne proizvodnje, kao i za interventne mjere i jednokratne novčane pomoći.
Ovim Pravilnikom propisuju se uslovi koje su obavezni da ispunjavaju fizička i pravna lica za ostvarivanje prava na novčane podsticaje, postupci za njihovo ostvarivanje, vrsta, visina i način isplate novčanih podsticaja, rokovi, kao i potrebna dokumentacija i obrasci.
Sve informacije poljoprivredni proizvođači mogu da dobiju u Odjeljenju za poljoprivredu Opštine Kozarska Dubica,kancelarija broj jedan ili putem telefona 052/416-022.
Program podsticaja u poljoprivredi opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu dostupan je na Oglasnoj tabli internet stranice Opštine Kozarska Dubica.