Od početka epidemije novog korona virusa, u Kozarskoj Dubici testirano je više od 100 osoba sa simptomima bolesti COVID-19, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.

Ona je navela da je epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici sada stabilna, a da je od te bolesti izliječeno osam Dubičana.

„Negativni su svi nalazi lica testiranih u posljednja 24 časa. Pod ljekarskim nadzorom je 61 osoba, a iz sistema epidemiološkog nadzora do sada je izašlo 360 lica“, precizirala je Kneževićeva.

Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica saopštio je da je danas do 12.00 časova kontrolisano pet lica u kućnoj izolacije, a da su svi kontrolisani poštovani rješenja o izolaciji, koja izdaju zdravstveno-sanitarni inspektori.

On je pozvao građane da poštuju mjeru izolacije, koja će i dalje biti kontrolisana, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica potvrđeno je da u karantinu, fomiranom u Osnovnoj školi “Sveti Sava” danas boravi 12 osoba, koje su u karantin upućene sa graničnih prelaza i imaju mjesto prebivališta je na području opštine Kozarska Dubica.

Tokom jučerašnjeg dana, iz karantina je, prema uputstvu Ministarstva zdravlja Republike Srpske, u kućnu izolaciju pušteno šest osoba.

Iako nema novih oboljelih, u opštini Kozarska Dubica i dalje su na snazi sve mjere, koje su s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, donijeli opštinski i republički Štab za vanredne situacije.

Na građane se apeluje na obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica na javnim mjestima i otvorenom prostoru, te da se pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra i poštuju zabranu okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnim mjestima.

Ove mjere kontrolisaće pripadnici MUP-a Republike Srpske, prema odluci Republičkog štaba za vanredne situacije.

Facebook komentari: