U opštini Kozarska Dubica danas su boravili predstavnici Zanatsko-preduzetničke komore, Područna jedinica Prijedor koji su se sastali sa registrovanim kozarskodubičkim preduzetnicima.

Izvor: kozarskadubica.org

Načelnik Odjeljenja za privredu Slobodan Premasunac rekao je cilj sastanka bio registracija udruženja u Kozarskoj Dubici, razgovor o problematici sa kojima se suočavaju domaći preduzetnici, razmjena ideja i iskustava kako bi zanatsko-preduzetnička komora zaživjela i kod nas.
„Inicijativa za današnji sastanak krenula je od Preduzetničke komore koji imaju namjeru da animiraju domaće preduzetnike i pokušaju osnovati udruženje koje bi funkcionisalo u našoj opštini. Ovo je prilika i da predstavnici zanatske komore čuju konkretne probleme naših privrednika, te razmjene informacija između jednih i drugih jer poznato je da naši preduzetnici nisu udruženi, svako radi za sebe i ovo je dobar put da urade nešto na razmjeni informacija”, kazao je Premasunac.
Predsjednik Skupštine Udruženja mladih preduzetnika u Prijedoru Darko Bosančić rekao je da je današnji sastanak upriličen sa ciljem da bi se poboljšali uslovi rada privrednika u Kozarskoj Dubici.
„Naše udruženje postoji već 12 godina,na početku je bilo teško ali nakon perioda prilagođavanja situaciji u Prijedoru, mi smo puno toga postigli a sad pokušavamo da naše znanje i iskustvo prenesemo i na opštinu Kozarska Dubica te ostale opštine regije Prijedor. Želimo da pomognemo u formiranju savjeta i poboljšamo uslove rada privrednika“, kaže Bosančić.
On dodaje da okupljeni privrednici mogu lakše tražiti promjene i upućivati zahtjeve nadležnim organima kako bi se poboljašala komunikacija i stanje u ovoj oblasti.
„Najšešći problemi sa kojima se privrednici susreću su siva ekonomija, nerazumijevanje od strane rukovodstva opština i republike, te druga brojna problematika“, dodaje Bosančić. Kozarska Dubica ima 440 registrovanih preduzetnika iz raznih oblasti.