U opštini Kozarska Dubica danas je održana centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine za 2024. godinu, koji je utvrđen u iznosu 14.518.100 KM ili za 626.100 KM više u odnosu na ovogodišnji budžet.

Izvor: kozarskadubica.org

Javnu raspravu otvorila je načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijela Kočan, koja je potvrdila da će primjedbe, prijedloge i sugestije izražene tokom javne rasprave o Nacrt budžeta biti uobzirene u postupku utvrđivanja Prijedloga budžeta opštine, koji će se naći pred odbornicima Skupštine opštine Kozarska Dubica na narednom zasjedanju.
Ona je navela da će u pripremi prijedloga budžeta za narednu godinu biti razmatrani i zahtjevi i sugestije koji su Odjeljenju za finansije upućeni u pisanoj formi.
U javnoj raspravi o Nacrtu budžeta zahtjeve i sugestije danas su izrazili rukovodioci javnih preduzeća “Centar za socijalni rad” i “Centar za informisanje i kulturu”, starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u Kozarskoj Dubici, predsjednik opštinskog Udruženja starješina Vojske Republike Srpske i predsjednik Fudbalskog kluba “Moštanica”.
Utvrđivanje programa i provođenjem javne rasprave o Nacrtu bužeta opštine utvrđeno je opštinskom Odlukom o oblicima, proceduri i načinu učešća građana, korisnika budžeta i drugih subjekata u procesu pripreme i donošenja budžeta i drugim propisima koji se odnose na postupak donošenja budžeta lokalne zajednice.