U Sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici opremljen je karantinski smještaj za lica koja u Kozarsku Dubicu dolaze iz inostranstva, a kojima je pri prelasku granice određena mjera izolacije u trajanju od 14 dana, potvrdio je sinoć načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.

“Ukoliko se ukaže potreba, u objektu Sportske dvorane obezbjedili smo sve potrebne uslove za boravak ljudi u karantinu, postelje, grijanje, ishranu, a karantin će obezbjeđivati pripadnici MUP-a Republike Srpske”, precizirao je Reljić.

On je naveo da se očekuje da u taj karantin uskoro budu smještena dva lica iz Kozarske Dubice, kojima su pri prelasku granice BiH zdravstveno-sanitarni inspektori izdali rješenja o izolaciji.

“Kao i svi Dubičani, kojima je određena mjera izolacije, i lica u karantinu biće pod zdravstvenim i epidemiološkim nadzorom ljekara Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici u periodu od 14 dana. Po isteku tog perioda, oni će napustiti karantin i pridružiti se svojim porodicama”, rekao je Reljić.

On je naglasio da su u pitanju zdravi ljudi, obzirom da sva lica kojima se nakon ulaska u BiH određuje karantin budu testirana na prisustva virusa korona.

Reljić je istakao da je Štab za vanredne situacije na vrijeme i adekvatno obezbjedio karantinski smještaj za lica koja dolaze iz inostranstva, a prema njegovim riječima, u pitanju je mjera koja doprinosi očuvanju zdravlja i sprečavanju širenja virusa korona na lokalnom području.

Na području opštine Kozarska Dubica šatorski karantin uspostavljen je i pri graničnom prelazu Donja Gradina.

Facebook komentari: