Od proglašenja vanredne situacije zbog epidemije virusa korona, opština Kozarska Dubica izvršila je nabavku i podjelu 860 pamučnih zaštitnih maski i znatne količine sredstava za dezinfekciju.

“Podjela zaštitnih maski vrši se po javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama, nadležnim službama i udruženjima građana, ali i stanovništvu i svim onima moji nemaju maske, a kreću se po javnim površinama”, rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je precizirao da se do petka očekuje isporuka dodatnih 2.000 zaštitnih maski, a da je opština Kozarska Dubica avansnom uplatom obezbjedila dodatnih 3.000 medicinskih maski, čija se isporuka očekuje 4. aprila.
“U situaciji nestašice na tržištu, uspjeli smo da obezbjedimo dovoljne količine sredstava za dezinfekciju javnih površina, preparate hlora i imamo dovoljno zaliha sa sljedeći mjesec”, rekao je Reljić.
Javnim preduzećima, ustanovama, organizacijama, institucijama, zdravstvenim i drugima službama, udruženjima građana i volonterima danas su podijeljene zaštitne maske i veća količina različitih vrsta sredstava za dezinfekciju ruku i kontaktnih površina u javnim objektima.
“I dalje ćemo raditi na snabdijevanju stanovništva putem institucija u skladu sa mogućnostima nabavke”, najavio je Reljić.
On je naglasio da je higijena javnih prostora značajan segment zaštite i sprečavanja širenja virusa korona.

Facebook komentari: