Dan opštine Kozarska Dubica 27. april, ustanovljen statutarnom odlukom Skupštine opštine u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a, i ove godine biće obilježen nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera.

Izvor: kozarskadubica.org

S ciljem adekvatne pripreme za obilježavanje tog datuma, danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora, kojim je predsjedavao načelnik opštine Radenko Reljić.
Reljić je naveo da Organizacioni odbor čine predstavnici svih službi, organizacija, instituacija i preduzeća uključenih u pripremu manifestacija, te da je utvrđen program obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica- 27. aprila.
Prema utvrđenom programu, 27. aprila u 9.00 časova biće organizovan tradicionalni prijem u kabinetu načelnika Opštine za goste i predstavnike bratskih opština.
Delegacije i gosti će u 10.00 časova položiti vijence i odati počast žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka na gradskom groblju Urije.
U 11.00 časova biće održana Svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, na kojem će biti dodijeljena nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i ustanovama.
Tradicionalna Trka oslobođenja počeće u 17.00 časova, a u 20.00 časova Svečana akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.