Dan opštine Kozarska Dubica 27. april, ustanovljen statutarnom odlukom Skupštine opštine u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu i sve žrtve NOR-a, ove godine biće obilježen nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera.

Izvor: kozarskadubica.org

S ciljem adekvatne pripreme za obilježavanje tog datuma, danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana opštine, kojim je predsjedavao zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić.
U izjavi novinarima, Tankosić je potvrdio da je na današnjem sastanku Organizacioni odbor, koji čine predstavnici svih službi, organizacija i instituacija uključenih u pripremu manifestacija, utvrdio program obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica- 27. aprila.
“Nakon dvije godine epidemioloških mjera vraćamo se u normalno funkcionisanje i obilježavanje naših značajnih datuma. Obilježavanje Dana opštine počeće u 10.00 časova polaganjem vijenaca žrtvama NOR-a kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka”, rekao je Tankosić.
On je dodao da će zatim biti održana svečana sjednica Skupštine opštine, kojoj će, pored odbornika, prisustvovati zvaničnici, delegacije i gosti, a za 17.00 časova planirana je tradicionalna Trka oslobođenja.
U 20.00 časova biće održana svečana akademija u Domu kulture.