Osam Dubičana, kod kojih je potvrđana infekcija virusom korona, odvezeno vozilom hitne pomoći u regionalni karantin u Banjaluku koji se nalazi u objektu Studentskog doma.

Načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić rekao je da je odlazak sugrađana iz vlastitih domova tužna slika i da se nada da broj inficiranih neće ići uzlaznom putanjom, te da će se odgovornim ponašanjem i disciplinom svih građana suzbiti epidemija.

Reljić je pojasnio da su svi inficirani za sada stabilnog zdravstvenog stanja s lakom kliničkom slikom.

“Apelujem na sve Dubičane da posebno obrate pažnju na bake, djedove, roditelje koji su u trećoj životnoj dobi, sve penzionare. Potrebno je da imamo što manje kontakta s tim osobama kako im ne bismo prenijeli virus, jer virus može biti koban za tu populaciju. Mlađa i srednje životne dobi populacija nije ugrožena ovim virusom. Neki čak neće imati nikakve simptome”, naglasio je Reljić.

On je, takođe, još jednom pozvao građane da poštuju mjere donešene u cilju suzbijanja epidemije kako bi se izbjegao, za sve, neželjeni scenario.

“Molim sve građane da ostanu u svojim domovima, da izlaze samo u slučaju prijeke potrebe, te da poštuju donešene mjere. Samo tako možemo zaustaviti širenje epidemije i sačuvati živote”, dodao je Reljić.

On je naglasio da nema mjesta panici, ali da se svakako očekuje vojnička disciplina, te da će svako nepoštovanje donešenih mjera povodom novonastale situacije, biti sankcionisano.

Osam oboljelih Dubičana u regionalnom karantinu u Banjaluci, koji se nalazi u objektu Studentskog doma, boraviće 14 dana.
/kozarskadubica.org/

Facebook komentari: