Program “Septembarski dani odbrane”, sačinjen od niza događaja komemorativnog i sportskog karaktera u znak sjećanja na odbranu područja opštine Kozarska Dubica i zapadne granice Republike Srpske od hrvatske agresije u septembru 1995. godine, počeće danas, 11. septembra, kada će u Sportskoj dvorani biti odigran Memorijalni turnir “Major Milan Tepić”.
Izvor: kozarskadubica.org

Juče je povodom Septembarskih dana odbrane 2021. održan i sastanak Organizacionog odbora, a kojim predsjedava načelnik opštine Radenko Reljić.
Predsjednik Opštinske Boračke organizacije Dragoljub Ćibić istakao je na sastanku da se “Septembarskim danima odbrane” odaje pomen na sve stradale Dubičane i herojsku odbranu grada i zapadne granice Republike Srpske.
Centralni događaj obilježavanja 26 godine od odbrane opštine Kozarska Dubica od hrvatske agresije biće održan 18. septembra u krugu Spomen-hramu Svete Petke kod Spomen-krsta, gdje će u 10 časova biti služen parastos svim poginulim borcima i stradalim civilima, potom položen vijenac i cvijeće uz poštovanje svih higijensko-epidemioloških mjera.
Tradicionalni Memorijalni turnir u malom fudbalu “Zoran Bulić Zoki” biće održan u nedjelju, 12. septembra, u Bjelajcima s početkom u 10.00 časova.
Kao i prethodnih godina, 17. Septembra, u svim osnovnim školama i Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” u Kozarskoj Dubici biće održan istorijski čas posvećen događajima iz septembra 1995. godine.
U Donjoj Gradini, 19. septembra, datum koji označava i dan pobjede nad agresijom hrvatske vojske na područje opštine Kozarska Dubica, kod mjesta pogibije policajca Zorana Bulića biće održan komemorativni skup.
Sedamnaesta “Školska biciklijada” biće organizovana 21. septembra, na relaciji Kozarska Dubica-Moštanica.
U okviru “Septembarskih dana odbrane” u Kozarskoj Dubici, 25. septembra biće proslavljen dan 11. Dubičke brigade, a 29. septembra biće obilježeno 30 godina od pogibije narodnog heroja majora Milana Tepića.
Juče je sastanak vodio zamjenik načelnika Marko Tankosić, a prisustvovali su komandir Policijske Stanice Bojan Milanković, sekretar SO, načelnici opštinskih odjeljenja, direktori javnih preduzeća i šef Odsjeka civilne zaštite, koji su usaglasili zaduženja za realizaciju aktivnosti iz svojih nadležnosti.