U Kozarskoj Dubici nema novih oboljelih od virusa korona, a pod epidemiološkim nadzorom sada su 304 osobe, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.

Ona je precizirala da je iz sistema epidemiološkog nadzora izašlo 112 lica, a da se čekaju rezultati testiranja za šest osoba.

Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica saopštio je da su danas do 12.00 časova kontrolisana 33 lica u kućnoj izolaciji, a da su svi kontrolisani zatečeni na svojim kućnim adresama.

On je pozvao građane da poštuju mjeru izolacije, koja će i dalje biti kontrolisana, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica potvrđeno je da u karantinu, fomiranom u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi 16 osoba, koje su u karantin upućene sa graničnih prelaza i imaju mjesto prebivališta na području opštine Kozarska Dubica.

Karantin funkcioniše u skladu sa Uputstvom za organizaciju i sprovođenje karantina u lokalnoj zajednici, uključujući uslove smještaja, higijenske mjere, ishranu i zdravstveni nadzor, a tokom jučerašnjeg dana kapacitet karantina proširen je za 20 novih kreveta.

U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je održan pripremni sastanak za sjednicu Štaba za vanredne situacije, koja će biti održana sutra u prijepodnevnim časovima.

“Na pripremnom sastanku razmatrani su načini operativnog djelovanja koji se odnose na komunikaciju između nadležnih službi i način postupanja sa licima koja prelaze granicu. Tema sastanka bio je i kapacitet karantina u školi “Sveti Sava” i potrebe donošenja kućnog reda i načina ponašanja u karantinu. Zaključci po ovim pitanjima biće doneseni na sutrašnjoj sjednici”, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica.

Iako već nekoliko dana nema novih oboljelih, u opštini Kozarska Dubica i dalje su na snazi sve mjere, koje je s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, donio opštinski Štab za vanredne situacije.

U Kozarskoj Dubici u posljednja 24 časa nije bilo narušavanja zabrane kretanja od 20.00 časova do 5.00 časova ujutro, a jutros je za privremeno zatvoren  granični prelaz Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica.

Facebook komentari: