Djeca s posebnim potrebama u Kozarskoj Dubici ubuduće će imati priliku da se zabave, ali i zarade  novac za džeparac, zahvaljući donaciji Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ koje im je doniralo – bedžomat.

Ova mašina će im pomoći da se društveno aktiviraju, ali i da budu u prilici da zarade novac od izrade prigodnih bedževa, koji su u posljednje vrijeme ponovo u trendu.
Šef gradiške filijale „Mikrofina“ Duško Latković, ističe da su se odlučili da pomognu udruženju
„Rastimo zajedno“, nakon što su se uvjerili sa koliko predanosti i pažnje rade sa djecom sa posebnim potrebama. „Mi, kao domaća firma, na razne načine ulažemo u zajednicu u kojoj poslujemo. Veliko nam je  zadovoljstvo što smo danas u prilici da ovoj, zaista posebnoj djeci poklonimo jednu zanimljivu mašinu namijenjenu radnoj terapiji u grupama. Na ovaj način djeca razvijaju funkcionalne sposobnosti, a istovremeno uživaju u društvenoj interakciji“, rekao je Latković.
U ime roditelja djece sa posebnim potrebama, donaciju je primilo Udruženje roditelja, djece i
omladine sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“. Predsjednik udruženja Marija Arnautović
zahvalila se za donaciju, te istakla da će im biti od posebne koristi u svakodnevnom radu sa djecom.
„Ovoj djeci je potrebna stalna pažnja društvene zajednice, ali i pomoć kako bi mogli da rade, u skladu sa svojim mogućnostima, i da od toga ostvare neki prihod. Upravo iz tog razloga, u dogovoru sa „Mikrofinom“, odlučili smo se za mašinu za izradu bedževa, koji će nam biti od velike pomoći u svakodnevnom radu sa njima“, rekla je Arnautović. 

Facebook komentari: