U okviru Projekta  „Eko pčelice“, podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State) posjetili smo Udruženja “Green team” Novi Grad I “Centar za izgradnju mira” iz Sanskog Mosta. Vršnjački edukatori, treneri i osoblje uključeno u projekat pezentovali su dosadašnje aktivnosti projekta te razgovarali i definisali probleme sa kojima se susrećemo u lokalnim zajednicama i navodili preporuke, aktivnosti i mjere koji su o njihovom mišljenju bitni i za koje oni smatraju da mogu uticati na potencijalno pronalaženje rešenja za njihovo prevazilaženje.

U Sanskom Mostu posjetili smo i “Farmu mira” gdje su nam mladi iz ovog Udruženja  kroz njihov njihov “Vrt mogućnosti” pokazali na koji način možemo učiti jedni od drugih bitne stvari na temu ekologija, održivost I poljoprivreda.

Mladi su na kraju druženja donijeli zaključak da će I u budućnosti sarađivati I zajedničkim inicijativama truditi se da u svojim lokalnim zajednicama a I šire utiču na animiranju javnosti , njihovom aktivnom uključivanju u ekološke akcije I podizanju svijesti o bitnosti očuvanja prirode.

Facebook komentari: