U opštini Kozarska Dubica danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacione mreže u ulicama „Ive Andrića“ i „Prvomajskoj“.
Izvor: kozarskadubica.org

Vrijednost ovog projekta, koji finansiraju federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice i opština Kozarska Dubica iznosi oko 120 000 KM, a po završetku projekta biće riješeno pitanje odvoda otpadnih i oborinskih voda za oko 200 domaćinstava.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić danas je rekao da je inicijativa za rješavanje ovog pitanja potekla od strane odbornika u Skupštini opštine Jasmina Spahića, te da će opština sufinansirati projekat u iznosu od 23. 000 KM, dok ostatak finansira Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH.
„Mi smo se prije mjesec dana sastali sa ministrom za raseljene osobe i izbjeglice u FBiH Edinom Ramićem i danas smo pristupili potpisivanju Ugovora kojim je definisano da će kroz 50-ak dana biti izgrađena kanalizaciona mreža u ulici Ive Andrića i „Prvomajskoj“ u dužini kilometar i po i time će se riješiti pitanje otpadnih i oborinskih voda u ovom dijelu grada“, pojasnio je načelnik Reljić.
„U svakom slučaju je za pohvalu aktivnost našeg odbornika koji je ovdje predstavnik Bošnjačke populacije i svakako je njegova aktivnost dobar primjer kako treba raditi na suživotu svih građana kako Kozarske Dubice, tako i šire. Opština Kozarska Dubica će uvijek, dok je ja vodim, podržati ovakve projekte, jer je to opšti interes svih građana Kozarske Dubice“, rekao je Reljić.
Jasmin Spahić odbornik SDA u Skupštini opštine, koji je danas u ime Ministarstva potpisao ugovor, naglasio je da nakon 50 godina kreće realizacija projekta koji je od izuzetnog značaja za sve građane Kozarske Dubice, posebno za povratnike.
„Želim da se zahvalim federalnom ministarstvu na čelu sa ministrom Edinom Ramićem i načelniku opštine Kozarska Dubica Radenku Reljiću koji su na moju inicijativu podržali ovaj projekat. Spreman sam da, kao odbornik u SO, u saradnji sa načelnikom opštine i u buduće radim na realizaciji ovakvih projekata, a posebno na projektima koji se odnose na zapošljavanje naših građana, jer smatram da je to najvažniji korak ostanka na prostoru naše opštine“, rekao je Spahić.
On je dodao da je kao odbornik u proteklih godinu dana dao mnogo zalaganja da se realizuje prvi projekat posredstvom federalnog ministarstva.
„Sljedeće godine u planu je asfaltiranje jedne ulice u Jošiku, projekat vrijedan 120 000 KM. Planirano je, takođe, mnogo aktivnosti na polju obilaska određenih iznstitucija koje nam mogu pomoći kada je riječ o dolasku investicija u naš grad“, rekao je Spahić.
Izvođač radova na izgradnji kanalizacione mreže je “Niskogradnja Marjanović” d.o.o. Prijedor.