Načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je danas ugovore o zakupu zemljišta sa 33 poljoprivredna proizvođača sa područja opštine, kojima je u zakup na period od 10 godina dodijeljeno 196 hektara zemljišta u svojini Republike Srpske.
www.kozarskadubica.org

eljić je rekao da je opština Кozarska Dubica za taj postupak dobila odobrenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i izrazio očekivanje da će poljoprivrednici biti zadovoljni obavljenim poslom.
On je objasnio da su postojali veliki problemi u tom postupku, s obzirom da je bilo puno zahtjeva iz drugih institucija, firmi i lica iz drugih opština koji su željeli da koriste zemljište na području opštine Кozarska Dubica.
“Mi smo dali sve od sebe da se izborimo da se ta zemlja, koja jeste u vlasništvu Republike Srpske, a na području je opštine Кozarska Dubica, dodijeli ljudima koji tu žive, rade i hrane svoje porodice i u toj namjeri smo uspjeli”, rekao je Reljić.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Кozarska Dubica Duško Bodilović rekao je da su ugovori potpisani na osnovu javnog oglasa o dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske, koji je raspisan u februaru prošle godine za dodjelu 530 hektara zemljišta na području opštine Кozarska Dubica.
On je precizirao da je po tom javnom oglasu preostala dodjela još oko 100 hektara, a da će postupak uvođenja u posjed biti maksimalno ubrzan da bi poljoprivrednici što prije mogli da steknu pravo korištenja dodjeljenog zemljišta.
Na inicijativu načelnika opštine Radenka Reljića na današnjem sastanku sa poljoprivrednim proizvođačima razgovarano je i o drugim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji i načinima njihovog rješavanja.
Zadovoljstvo i zahvalnost zbog dodjele zemljišta koje će im omogućiti novi obim proizvodnje izrazili su Dragan Gavrilović iz Sreflija i Ostoja Janković iz Gornjoselaca.

Facebook komentari: