U Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici danas nisu stigli nalazi testiranja na prisustvo virusa korona za 20 osoba testiranih juče, potvrdila je epidemilog i član Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.

Ona je precizirala da se ti nalazi očekuju sutra, a da je u Kozarskoj Dubici i danas testirano osam osoba, dvoje sa simptomima gripe i šest lica iz staračkih domova.

„Pod epidemiološkim nadzorom danas imamo 83 osobe, a za 419 osoba završen je period nadzora“, precizirala je Kneževićeva i dodala da je epidemiološka situacija na području opštine pod kontrolom.

Načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić apelovao je danas na stanovništvo da izbjegava kretanje utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova ujutro, kako bi se izbjeglo stvaranje gužbi u bankama, prodavnicama, apotekama, pošti i drugim objektima u periodu kada je dozvoljeno kretanje licima starijim od 65 godina.

Reljić je potvrdio da su u Kozarskoj Dubici na snazi sve mjere koje je s ciljem sprečavanja širenja virusa korona utvrdio opštinski Štab za vanredne situacije, koji će u donošenju odluka o librealizaciji tih mjera slijediti uputstva Republičkog štaba za vanredne situacije, Ministrastva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, imajući u vidu epidemiološku situaciju na području opštine.

„Pozivam naše građane da poštuju mjere, vode računa o socijalnoj distanci na javnim mjestima i u društvenim kontaktima da bi u vrijeme epidemije zaštitili svoje zdravlje. Potrebno je disciplinovano i odgovorno ponašanje svakog pojedinca i službi“, rekao je Reljić.

U karantinu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ borave četiri osobe, a Komunalna policija opštine Kozarska Dubica do 12.00 časova kontrolisala je 21 osobu u kućnoj izolaciji. Svi kontrolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.

Facebook komentari: