U skladu sa zaključkom Republičkom štaba za vanredne situacije, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske realizuje vanrednu mjeru podrške poljoprivrednoj proizvodnji.
www.kozarskadubica.org

Ova mjera biće realizovana podsredstvom Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica, podjelom sjemenskih paketa za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava.
“Naše resorno ministarstvo će, iz redstava IFAD projekta, finansirati cijeli iznos paketa da bi se podstakla proizvodnja što većih količina poljoprivrednih proizvoda za vlastite potrebe. Paketi podrške sadrže đubrivo, sjemena i sjemenski materijal osnovnih povrtarskih kultura, što je dovoljno za zasnivanje proizvodnje na pola dunuma poljoprivrednog zemljišta”, izjavio je načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović.
On je istakao da je podrška namijenjena za osjetljivo stanovništvo i populaciju koja je najviše pogođena trenutnom situacijom u vezi sprovođenja mjera zaštite od širenja virusa korona u Republici Srpskoj.
“S obzirom da se radi o besplatnim paketima pomoći, prilikom izbora korisnika prioritet imaju socijalne kategorije, kao što su višečlane porodice, samohrani roditelji, osobe koje su sticajem okolnosti izgubile posao, materijalno neobezbijeđena domaćinstva koja nemaju redovna primanja, primaoci socijalne pomoći i ostale ranjive kategorije koje imaju na raspolaganju pola dunuma zemljišta za sadnju povrća”, rekao je Bodilović.
On je naglasio da se zainteresovana lica do petka, 3.04.2020. godine, trebaju javiti u Odsjek za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica, isključivo putem telefona: 052/425-240 i 065 484 486. Poljoprivrednici će telefonski popuniti upitnik, koju će potpisati prilikom preuzimanje sjemenskih paketa i tako garantovati za tačnost navedenih podataka.
Telefonski način prijave zainteresovanih lica organizovan je na osnovu mjera Štaba za vanredne situacije, kako bi se izbjegla mogućnost širenja virusa korona.
Za opštinu Kozarska Dubica planirana je podijela 180 sjemenskih paketa, čiji je sadržaj objavljen na oglasnoj tabli internet prezentacije opštine Kozarska Dubica.

Facebook komentari: