Opština Kozarska Dubica poziva porodice sa troje ili više djece da se evidentiraju radi ostvarivanja prava u okviru projekta “Ponosna kartica Republike Srpske”, koji realizuje Fondacija za porodicu Banjaluka.

Izvor: kozarskadubica.org

“Pozivamo članove višečlanih porodice da se jave u Odsjek za društvene djelatnosti u zgradi Opštinske uprave Kozarka Dubica, kancelarija broj 16, svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova, najkasnije do 20. jula. Izdavanje kartice planirano je u avgustu”, rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Dragaš i napomenuo da je u nadležni opštinski odsjek potrebno ponijeti kopiju rodnih listova djece.
On je istakao da će ova kartica omogućiti ostvarivanje znatnih ušteda i pogodnosti za članove višečlanih porodica.
Dragaš je precizirao da je opština podržala realizaciju ovog projekta, te da će za potrebu izrade “Ponosne kartice” evidentirati višečlane porodice na području Kozarska Dubica.
On je naveo da je u nadležni opštinski odsjek potrebno ponijeti kopiju rodnih listova djece.
“Ponosna kartica Republike Srpske” u pravilu se izdaje na majku troje ili više djece od kojih je najmanje jedno maloljetno.
Izuzetno kartica se može izdati na oca ili na drugog zakonskog staraoca troje ili više djece od kojih je najmanje jedno maloljetno.
Maloljetstvo se računa u vrijeme izdavanja kartice, te sticanje punoljetstva tokom važenja kartice ne utiče na pravo roditelja.
Cilj Fondacije za porodicu jeste da ponosne kartice građani dobiju u drugoj polovini avgusta ove godine, u sezoni opremanja školaraca da bi višečlane porodice ostvarile značajne uštede i pogodnosti.
Sve dodatne informacije o ovom projektu mogu se dobiti u Odsjeku za društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica, na broj telefona 052 425 232 ili u Fondaciji za porodicu Banjaluka na broj telefona: 065 534 327.