Načelnik opštine Kozarska Dubica i komandat Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić preporučio je danas sugrađanima da, ukoliko to nije neophodno, izbjegavaju kretanje u danima i vremenskom periodu kada je kretanje dozvoljeno licima starijim od 65 godine.

On je podsjetio da je Štab za vanredne situacije Republike Srpske dozvolio da lica starija od 65 godina dva puta sedmično izađu iz svojih kuća, utorkom i petkom od sedam do deset časova, kako bi kupili osnovne životne namirnice, lijekove, ali i obavili poslove koje imaju u bankama.

“Molim Dubičane za razumijevanje, uz preporuku da utorkom i petkom u jutarnjim časovima izbjegavaju posjete prodavnicama, apotekama i bankama, kako bi omogućili da se naši stariji sugrađani ne izlažu dodatnom zdravstvenom riziku od infekcije virusom korona i kako bi što brže i sigurnije obavili svoje poslove”, rekao je Reljić.

On je izrazio očekivanje da će građani, kao i uvijek do sada, pokazati solidarnost i odgovornost u poštovanju ove preporuke.  

“Opština Kozarska Dubica obezbjedila je 3.000 zaštitnih maski, koje je teško nabaviti na tržištu. Našim starijim sugrađanima i penzionerima, maske će od sljedećeg utorka besplatno dijeliti volonteri Crvenog krsta ispred većih trgovačkih objekata”, najavio je načelnik Reljić.

Zaštitne maske će se od utorka besplatno dijeliti ispred marketa “Tropik”, “Bingo”, “Kort” i pekare “Marić”, a namijenjene su isključivo starijim osobama i penzionerima.

Facebook komentari: