Prijetnje Deda Mrazu dječaka po imenu Džeremi postale su viralne na internetu nakon što su objavljena pisma koja je poslao voljenom prazničnom liku. Nezadovoljan što prošle godine nije dobio jedan od dva poklona koje je tražio, odlučio je zaprijetiti Deda Mrazu.

Izvor: nezavisne.com

“Dragi Deda Mraze, pišem ti ovo dan nakon Božića i jako sam tužan jer sam dobio samo jedan od dva poklona koje sam tražio. Pojeo si moje kolačiće, pa ću pretpostaviti da je moj nestali poklon greška. Imaš sedmicu dana da popraviš situaciju”, napisao je Džeremi u pismu koje mu je uputio.

Ubrzo je primio odgovor.

“Dragi Džeremi, žao mi je što si razočaran svojim poklonima. Tražio si dva vrlo skupa poklona, a Djed Mraz sebi ne može toliko priuštiti. Moraš biti zahvalan za ono što imaš i naučiti ne uzrujavati se zbog onoga što nemaš. Ako se nastaviš žaliti, neću imati drugog izbora nego te sljedeće godine dodati na popis zločestih. Deda Mraz”, stajalo je u povratnom pismu.

Džeremi tu nije stao pa je napisao novo pismo: “Debeljko, tvoje prijetnje me ne plaše. Igrao sam tvoju igru, a ti nisi ispunio što si trebao. Ovo nije u redu. Imaš sedam dana i onda ćeš platiti. Džeremi. P. S. Ne znam zašto kažeš da su pokloni skupi, a imaš robove vilenjake koji ih prave. Mislim da si ti jako zločest jer držiš robove.”

Deda Mraz tada je odlučio kazniti dječaka.

“Dragi Džeremi! Vrlo si zločest dječak i možeš biti sretan s onim što imaš. Razgovarao sam s tvojim roditeljima i rekao im da ti oduzmu Wii U. Sada nemaš ništa. Jednom kad naučiš biti zahvalan, možda ćeš ga dobiti nazad. Razočarao si me. Moraćeš biti posebno dobar ove godine ako se želiš vratiti na spisak dobre djece”, poručio je Deda Mraz.

Džeremi je na to potpuno poludio.

“Ne sviđa mi se štos koji si izveo s mojim roditeljima. Sada si ti na mojoj listi zločestih. Izgledaš kao da te je jednostavno ubiti. Uživaj u keksima jer će sljedeće godine biti otrovni. Nadam se da ćeš umrijeti. Džeremi.”

Video je skupio 18.8 miliona pregleda. Mnoge je nasmijao, ali dio njih je osudio roditelje koji su dopustili da situacija ode toliko daleko, prenosi “Index”.