Načelnik opštine Kozarska Dubica Reljić pozvao je sugrađane, ljude u zemlji i inostranstvu da pomognu porodici Budimir iz Kozarske Dubice, u kojoj je dvadesetdvogodišnja Anja Budimir oboljela od tumora na mozgu i vratnom dijelu kičme.

“U ovim teškim i komplikovanim vremenima jedna naša porodica treba pomoć cijele zajednice, jer je situacija u kojoj se nalazi izuzetno tužna i teška”, rekao je Reljić, koji je jutros, zajedno sa predsjednikom Udruženja mladih “Fokus” Nedimom Krivdićem posjetio porodicu Budimir.

Reljić je naglasio da podrška Opštine Kozarska Dubica neće izostati, te da je kao načelnik opštine spreman da porodici pomogne koliko god je potrebno.

Ovom prilikom Reljić je uručio lijekove za jačanje imuniteta i sa samohranom majkom Marijanom razgovarao o drugim vrstama pomoći i načinu finansiranja zdravstvene njege, obzirom da porodica nema zdravstveno osiguranje niti bilo kakva primanja.

“Situaciju dodatno komplikuje epidemija virusa korona, zbog koje zdravstvene ustanove ne primaju eksterne pacijente. Kao načelnik opštine, čovjek i ljekar uložiću maksimalne napore da se Anji što prije omogući bolničko liječenje i potrebna dijagnostika u Bolnici u Prijedoru i Kliničkom centru u Banjalucu”, rekao je Reljić.

O Anji, koja je trenuto nepokretna i nema funkciju lijeve šake, te odbija hranu, brine samohrana majka, a naredni tok liječenja je odlazak u Beograd kako bi se procijenilo da li je moguć operativni zahvat. Anjin boravak u bolničkoj ustanovi neophodan je da bi se izvršio nalaz magnetne rezonance, pregled i laboratorijska analiza krva.

“Pored lijekova, na račun majke Marijane uplatili smo 1.000 KM pomoći za troškove zdravstvene njege”, potvrdio je Reljić i zamolio da i drugi ljudi, udruženja i porodici pomognu koliko mogu, jer troškovi za lijekove i higijenska sredstva, predstavljaju finansijski izdatak koji samohrana majka, bez primanja, nije u mogućnosti da snosi.

Reljić je naglasio da ne sumnja u humanost Dubičana, koji su uvijek spremni da pomognu i zamolio da se uplate za pomoć porodici Budimir vrše na otvorene račune Anjine majke Marijane Budimir.
(Addiko Bank ad 5520191786771724)

Facebook komentari: