Epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici je pod kontolom, a opštinski Štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici nove zaključke kojima je predviđeno postepeno ublažavanje mjera i naredbi donesenih u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici je pod kontolom, a opštinski Štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici nove zaključke kojima je predviđeno postepeno ublažavanje mjera i naredbi donesenih u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

U skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica donio je danas novu Naredbu o obaveznom sprovođenju mjera kojim se reaguje na pojavu bolesti izazvane virusom korona, koja je objavljena u sredstvima informisanja i oglasnoj tabli opštinske internet prezentacije.

“Današnjim zaključcima donijeli smo niz odluka, a najvažnije su one koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata i frizerskih salona, koji nisu radili u posljednja dva mjeseca. Stav Štaba je danas bio da se odobri rad tim objektima uz strogu primjenu svih preventivnih mjera u radu, koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”, rekao je Reljić novinarima.

Reljić je ocjenio da se primjenom ovih  zaključaka, život u Kozarskoj Dubici polako normalizuje, ali da je veliki teret odgovornosti na svakom pojedincu, poslodavcu, vlasniku objekta i kontrolnim organima koji će kontrolisati primjenu preventivnih mjera.

“Naši ugostitelji, frizeri i građani sa nestrpljenjem dočekuju primjenu ovih zaključaka, a već danas ćemo dozvoliti da se urade pripremni radovi za rad tih objekata”, rekao je Reljić.

On je naglasio da je sada jasno da virus neće iz populacije nestati ni lako ni brzo, te da je neophodno organizovati život u datim okolnostima.

“Iskreno se nadam da će uskoro uslijediti i odluke o ukidanju vanrednog stanja, policijski čas i zabrana međuopštinskog kretanja vikendom. Imamo novu situaciju kojoj se moramo prilagoditi”, rekao je Reljić.

Na osnovu odluke Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, ugostiteljski objekti mogu raditi isključivo u baštama, u period  od 7.00 do 20.00 časova. U istom period mogu raditi i trgovine, dok će dragstorima biti dozvoljen rad do 21.00 čas.

U Kozarskoj Dubici i dalje su zabranjena sva javna okupljanja, rad teretana i fitness centara u zatvorenom, rad dječijih igraonica, svadbenih salona, noćnih klubova, sportskih dvorana i sala, kao i sve proslave u restoranima i šatorima, uključujući i ručak poslije obreda sahrane.

U Kozarskoj Dubici danas nema novih slučajeva zaraze virusom korona, a iz Štaba za vanredne situacije upućen je apel građanima da nose ličnu zaštitnu opremu, odnosno zaštitne maske na otvorenim javnim prostorima, uz rukavice koje su i dalje obavezne u zatvorenim prostorima. Ove mjere biće i dalje kontrolisane, uključujući i zabranu okupljanja u grupama i obavezna fizička distanca.

Rad Opštinske uprave Kozarska Dubica, preduzeća i ustanova čiji je osnoivač opština, od ponedjeljka će biti organizovan u punom kapacitetu i u redovnom random vremenu, uz poštovanje preventivnih mjera.

Facebook komentari: