Načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant štaba za vanredne situacije Radenko Reljić potvrdio je danas da je u jučerašnjem zemljotresu nastala značajna materijalna šteta na privatnim i društvenim objektima u Kozarskoj Dubici.
kozarskadubica.org

Na jutrošnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije formirana je građevinska komisija za utvrđivanje oštećenja na objektima, koja se sastoji od četiri tima.
“Komisija počinje sa radom odmah, a cilj je da u najkraćem mogućem roku evidentiramo sve štete na gradskom i seoskim područjima nastale u jučerašnjem zemljotresu, kako bi kompletna dokumentacija bila proslijeđena Vladi Republike Srpske, koja je ponudila pomoć. Imamo dosta dojava građana o nastalim štetama na privatnim objektima”, rekao je Reljić.
Reljić je pozvao građane i pravna lica da štete, uz zapisnik i adekvatnu foto-dokumentaciju, prijave putem broja telefona 052/416-027 u opštinsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove.
Reljić je konstatovao da je najvažnije da u jučerašnjem zemljotresu nije bilo povrijeđenih, te naveo da će opštinski Štab za vanredne situacija zasjedati interventno i u zavisnosti od seizmološke situacije.
Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio da će Vlada Srpske na današnjoj sjednici donijeti odluku da materijalno pomogne opštinama Kozarska Dubica i Kostajnica koje su pretrpjele štetu u zemljotresu, te ocijenio da su republičke institucije u prvoj reakciji nakon prirodne nepogode adekvadno odgovorile.