Načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić potvrdio je da će zabrana kretanja za sve građane od 20 časova do pet ujutru biti na snazi sve dok Vlada Republike Srpske ne ocijeni da se ova mjera može staviti van snage.

Reljić je rekao da se policijski čas uvodi kako bi se situacija, povodom pojave virusa korona, održala pod kontrolom, te kako bi se spriječila pojava većeg broja inficiranih u našoj opštini.

“Već ranije smo odredili koje službe i uslužne djelatnosti će raditi i kako im je organizovan rad, s toga još jednom molim građane da slijede upute i da budu disciplinovani, te da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova”, rekao je Reljić.

On je naglasio će od strane MUP-a Republike Srpske biti dostavljena instrukcija o kretanju  ljudi kojima dužnost nalaže napuštanje doma u vrijeme policijskog časa i dodao da će se kršenje naredbe strogo kažnjavati.

Reljić je potvrdio da Komunalna policija vrši kontrolu poštovanja mjera kućne izolacije, te da će se svako nepoštovanje propisane mjere, takođe, strogo kažnjavati.

Vezano za slučaj inficirane osobe iz Kozarske Dubice, Reljić je rekao da se pacijentica dobro osjeća, trenutno nema nikakve simptome bolesti, te da se nalazi u Bolnici u Gradišci, ne zbog komplikacija nego zbog mjera predostrožnosti s obzirom da je riječ o trudnici.

On je rekao da postoje još dva slučaja u Kozarskoj Dubici za koja se sumnja da su inficirani virusom korona, te da se rezultati testiranja očekuju u naredna dva dana.  Ova lica se nalaze u kućnoj izolaciji.

Reljić je još jednom pozvao građane da sarađuju, te naglasio da je samo tako moguće da se sačuvaju životi i izbjegne masovnija epidemija.

Facebook komentari: