Popularni prevoznik Flixbus na svom Facebooku je podijelio simpatičnu priču rođenja jedne bebe koja se dogodila upravo za vrijeme vožnje jednog od njihovih autobusa.

“Prošle sedmice poželjeli smo dobrodošlicu jednom neočekivanom putniku koji je odlučio udahnuti svoj prvi dah tokom vožnje Flixbusom!”, objavili su priču iz Flixbusa.

Izvor: nezavisne.com

Naime, trudnica je bila na putu iz Pariza do Varšave kada je počela dobivati jake trudove nedaleko od autobusne postaje u Poznanju u Poljskoj. 

“Situacija je bila izuzetno dinamična, no zahvaljujući brzoj reakciji i podršci naših vozača i putnika, sve je proteklo bez komplikacija”,  ispričali su, a majku i dječačića na stanic je preuzela Hitna pomoć i prevezla ih u bolnicu. 

Kao poklon novorođenom dječaku, Flixbus mu je odlučio pokloniti besplatne vožnje vozom i autobusom sve do njegovog 18. rođendana.

S obzirom da se radi o već trećem djetetu rođenom u autobusu Flixbusa, iz kompanije su poslali poruku svima koje je možda ova nagrada zainteresovala.

“Ovo nije takmičenje”, napisali su.

Urnebesni komentari nisu izostali.

Dok su neki ispitivali računaju li se besplatne vožnje ako neko “napravi dijete” na Flixbusu, drugi su pak pisali kako je trudnica ušla u autobus dok je još bila u četvrtom mjesecu trudnoće. 

”Nisam baš sigurna za ove nagrade, previše žena u kasnom stadiju trudnoće biste mogli podstaći da se provozaju!”, pisali su korisnici.