U Kozarskoj Dubici potvrđena je zaraza korona virusom kod dvije osobe mlađe životne dobi, a pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 289 osoba, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.

www.kozarskadubica.org

“Ljudi, koji su pod epidemiološkim nadzorom se savjesno javljaju, mjere temperature i slijede uputva ljekara”, izjavila je Kneževićeva novinarima, nakon današnjeg sastanka opštinskog Štaba za vanredne situacije.
Ona je pozvala stanovnike da se se ponašaju odgovorno, poštuju izolaciju, jer će tako zaštititi i sebe, svoje porodice i sugrađane, a svim Dubičanima koji su na svojim radnim mjestima da budu maksimalno oprezni i da se pridržavaju svih pravila i zaštitnih mjera.
Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica, Slobodan Pralica potvrdio je da je tokom proteklog vikenda kontrolisano više od 40 lica kojima su sanitarni inspektori izdali rješenja o kućnoj izolaciji.
Pralica je rekao da su svi kontolisani zatečeni na svojim kućnim adresama, a da jedno lice u petak nije poštovalo mjeru izolacije, te je podnešen prekršajni nalog.
“Pozivam naše građane da se pridržavaju propisanih mjera, jer će komunalna policija i dalje kontrolisati ljude kojima je određena kućna izolacija. Na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije donesena je odluka da se lica koja se utvrdi da ne pošuju mjere izolacije biti smještena u poseban karantin, koji će biti organizovan u prostoru Doma zdravlja”, rekao je Pralica.
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica utvrdio je danas nove mjere i naredbu koje se odnose na radno vrijeme trgovačkih objekata, pekara i dragstora. Radno vrijeme tih objekata usklađeno je sa odredbama republičkog Štaba za vanredne situacije i određeno je u periodu od 7.00 do 18.00 časova. Radno vrijeme apoteka biće od 07.00 do 19.00 časova, vikendom od 08.00 do 13.00.
Brojnim volonterima, udruženjima i organizacijama, koji su iskazali spremnost da pomognu starijim i bolesnim sugrađanima u nabavci životnih namirnica i lijekova, preporučeno je da svoje aktivnosti koordinišu sa aktivnostima Opštinske organizacije Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici.
Nova naredba Štaba za vanredne situacije od 23. marta, kojom se utvrđuju mjere i preopruke s ciljem prevencije širenja virusa korona i zaštite zdravlja stanovništva, biće objavljena na oglasnoj tabli internet prezentacije opštine Kozarska Dubica.

Facebook komentari: