Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica konstatovao je danas da je epidemiološka situacija na području opštine nešto bolja,  jer u posljednja četiri dana nema novih oboljelih od virusa korona, a u posljednja 24 sata ni lica koja su upućena na testiranje.

“Te informacije ohrabruju, ali nas i obavezuju na discipline i strogo provođenje mjera koje je utvrdio republički i opštinski Štab za vanredne situacije u uslovima pandemije virusa korona, da bi očuvali postojeće epidemiološko stanje. Molim naše građane za strpljenje, poštovanje mjera i disciplinu, rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica donio je danas zaključak kojim se Osnovna škola “Sveti Sava” određuje kao dodatni prostor za potrebe karantina za osobe koje se upućuju sa graničnih prelaza, a čije mjesto prebivališta je na području opštine Kozarska Dubica.

Dodatni prostor obezbjeđuje se u slučaju povećanja priliva osoba sa graničnog prelaza i ispunjavaće uslove koji su propisani Uputstvom za organizaciju i sprovođenje karantina na graničnom prelazu i u lokalnoj zajednici.

Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica razmatrao je danas i niz drugih operativnih mjera i utvrdio način njihovog provođenja.

Pod epidemiološkim  nadzorom, odnosno u kućnoj izolaciji, u Kozarskoj Dubici je sada 339 osoba, a iz sistema zdravstvenog nadzora izašlo 56 osoba.

Komunalna policija kontrolisala je danas do 12.00 časova 32 lica u kućnoj izolaciji, a svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama.

U dane vikenda pripadnici MUP-a evidentirali  su dva kršenja zabrane kretanja od 20.00 časova do 05.00 ujutro.

Facebook komentari: