U Kozarskoj Dubici danas se opet zbrajaju štete od nevremena. U dva dana, dva puta je našu opštinu pogodilo olujno nevrijeme, a juče praćeno i gradom veličine teniske loptice.
Netom popravljeni dalekovodi sinoć su opet oštećeni, četiri su jutros bila van funkcije, grad je oštetio i brojna vozila, a štete su ogromne i u poljoprivredi, stradali su voćnjaci i usjevi kukuruza.

Izvor: kozarskadubica.org

Na javnim objektima, zgradama i infrastrukturi, oštećenja nema, kazao je načelnik opštine Radenko Reljić.
On je rekao da je juče bio drugi talas nevremena koji je prošao kroz našu opštinu i napravio veliku štetu.
„Šteta je velika jer je grad bio krupan, 5-6 centimetara u promjeru“, kaže Reljić i navodi da su štetu od grada pretrpjela brojna vozila na kojima su polupana stakla i limarija“.
On je rekao da je grad oštetio i pomoćne objekte, nastrešice, a kao veliki problem ističe oštećenja na dalekovodnoj mreži zbog čega je veliki dio opštine ostao bez električne energije.
Reljić je ponovo apelovao na „Elektrokrajinu“ da pomogne kozarskodubičkoj „Elektrodistribuciji“, a rekao je i da će ovom preduzeću pomoći i Opštinska uprava.
„Znamo da je problem finansijske prirode i uključićemo se u rješavanje tog problema“, rekao je Reljić i kao najizrazitiji istakao da je prioritetno da se naprave prosjeke uz dalekovodne linije“.
Upravnik Elektrodistribucije Kozarska Dubica Nikola Janković je rekao da su danas do podneva uspjeli da saniraju kvarove na 20-kilovoltnim dalekovodima Orahova i Bunari-Draksenić, te na 10-kilovoltnom dalekovodu Kostajnica.
Još uvijek radimo na sanaciji oštećenja na 20-kilovoltnom dalekovodu Rakovica, koji je još uvijek van funkcije od Božića do Vojskove, kazao je Janković i izrazio nadu da će i ovaj dio opštine uskoro biti pod naponom.
Janković je rekao da se paralelno sa rješavanjem problema na dalekovodnoj, radi i na sanaciji kvarova na niskonaponskoj elektro-mreži.
Od grada su Kozarskoj Dubici stradali voćnjaci i usjevi pod kukuruzom.