Štetu u poljoprivredi od olujnog nevremena i grada u Kozarskoj Dubici do sada su opštinskom Odjeljenju za poljoprivredu prijavila 22 poljoprivredna proizvođača.

Izvor: kozarskadubica.org

Foto: srpskainfo

Štete na usjevima kukuruza i soje, te u voćnjacima šljive, kruške i jabuke do sada su prijavili poljoprivredni proizvođači sa područja Kozarske Dubice, sela Dubičke ravni, Bjelajaca, Maglajaca, Sključana, Međuvođa, Sreflija, Klekovaca, Jasenja i Novoselaca.

„S obzirom da je riječ o milionskim štetama, koje prevazilaze finansijske mogućnosti opštine, zahtjevi za naknadu štete dubičkih poljoprivrednika biće proslijeđeni nadležnom ministarstvu Vlade Republike Srpske, koje će razmatrati mogućnost naknade ove vrste štete“, saopšteno je iz Opštine Kozarska Dubica.
Zahtjev za procjenu štete podnosi opštinskoj Komisiji za procjenu štete u poljoprivredi u šalter sali opštine Kozarska Dubica svakim radnim danom od 7.30 do 15.00 časova.

Kozarsku Dubicu je 19. jula zahvatilo jako olujno nevrijeme, praćeno jakim vjetrom i gradom, u kojem je pričinjena znatna materijalna šteta na elektro-mreži, automobilima, pomoćnim objektima, voćnjacima i usjevima, a nevrijeme praćeno gradom zahvatilo je dubička sela i 22. jula i nanijelo štete na usjevima kukuruza i u voćnjacima.