Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zajedno sa dežurnim službama obilazi teren kako bi se utvrdile sve kritične tačke gdje bi voda, usljed obilnih padavina, mogla ugroziti stanovništvo, odnosno njihovu imovinu.

Izvor: kozarskadubica.org

Foto: Udruženje mladih – FOKUS

“Najkritičnija tačka je na nasipu kod Binjačke gdje su angažovane nadležne službe kako bi se reagovalo i spriječilo ugrožavanje domaćinstava u ovom dijelu grada”, rekao je Reljić i pozvao stanovnike da iz svojih podruma stvari premjeste na viši nivo i da slijede instrukcike nadležnih službi koje su u pripravnosti.
On je pojasnio da je količina vode prevelika i da bez obzira što crpne pumpe rade u punom kapacitetu, postoji opasnost od vode.
“Sve službe su na terenu, pratimo stanje i u slučaju potrebe zasjedaće Krizni štab. Još jednom poziv građanima da slijede instrukcije i iz podruma stvari premjeste na viši nivo”, poručio je načelnik Reljić i dodao da se za sada na putu prema Prijedoru u mjestu Knežica, kao i u pravcu Kostajnice saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom. Voda je, takođe, prekrila polovinu saobraćajnice na putu prema Gradišci kod “Crnačkog mosta”, a u mjestu Orahova prema Gradišci put je potpuno pod vodom.