Nalazi za pet osoba koje su u Higijensko-epidemiološkoj službu Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici testirani u subotu, 2. maja, su negativni, a infekcija virusom korona potvrđena je juče kod muškarca srednjih godina koji je testiran tokom bolničkog liječenja u Banjaluci.

Epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević saopštila je da je danas testirano pet osoba, od kojih su četiri kontakti lica kod kojih je potvrđena zaraza virusom korona i jedno lice iz karantina.
Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici su 63 osobe, a period nadzora završen je za 464 osobe.
Kneževićeva je potvrdila da se od infekcije virusa oporavila mlađa ženska osoba iz Kozarske Dubice, koja je sada u preventivnoj kućnoj izolaciji.
Uključujući tu osobu, od virusa korona oporavilo se ukupno 11 Dubičana.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” danas boravi deset osoba, osam muškaraca i dvije žene.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 23 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji, a svi kontolisani poštovali su tu mjeru.
“U skladu sa svojim ovlaštenjima Komunalna policija vrši aktivnosti na kontroli poštovanja zabrane okupljanja u grupama i obaveznog nošenja zaštitnih maski i rukavica. Nepoštovanje ovih mjera biće sankcionisano u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti”, rekao je šef Odjeka komunalne policije Slobodan Pralica.
On je još jednom apelovao na građane da poštuju propisane mjere, kako bi se izbjeglo izricanje novčanih kazni, koje su izuzetno visoke.

Facebook komentari: