Na osnovu uputstva Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, a zbog pogoršanja epidemiološke situacije i u Republici Srpskoj i opštini Kozarska Dubica, u narednim danima biće intenzivirane kontrole poštovanja propisanih mjera zaštite od širenja virusa korona.

Kontrole će vršiti pripadnici opštinskog Odsjeka za inspekcijske poslove, prema nalogu Inspektorata Republike Srpske i pripadnici Komunalne policije u okviru svojih redovnih aktivnosti.

“U cilju sprečavanja pojave širenja novog virusa korona, a poštujući zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije, podsjećamo da su i dalje na snazi mjere zabrane okupljanja više od 50 ljudi, uključjujući  svadbe, veselja, sportske, kulturne i druge manifestacije, zadušni ručak i druga slična okupljanja, a u zatvorenim javnim prostorima obavezna je socijalna distanca i nošenje zaštitnih maski”, podsjetio je šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica.

On je rekao da će se svako kršenje mjera biti sankcionisano u skladu sa zakonom i apelovao na  građane da se ponašaju odgovorno jer su propisane novčane kazne izuzetno visoke.

Pralica je naveo da je u proteklih 48 sati svi kontrolisani poštovali rješenja o samoizolaciji za lica koja su pozitivna na virus korona i njihove kontakte.   

Kontrole lica u samoizolaciji vršiće se svakim radnim danom i u dane vikenda, a rad opštinske komunalne policije organizovan je u tri smjene. 

Facebook komentari: