Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uručio je juče u Kozarskoj Dubici ključeve stanova za 15 korisnika alternativnog smještaja u ovoj lokalnoj zajednici.
Izvor: RTRS

Vrijednost novoizgrađenih stanova sa opremanjem iznosi 985.324 KM bez PDV-a.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da su u novoizgrađenoj zgradi obezbijeđeni stanova za 15 lica iz kategorija izbjeglih, raseljenih lica i socijalnih kategorija kojim je danas premijer uručio ključeve.
– Zgrada je građena godinu i po dana, a njena vrijednost je oko milion KM. Opština je u izgradnji učestvovala sa oko 20 odsto u smislu dodijele zemljišta, izrade projektne dokumentacije i priključaka struje i vode – precizirao je Reljić.
On je naveo da je projekat bio od krucionalnog značaja da bi se konačno zatvorili kolektivni i alternativni smještaji, te da bi ljudi koji godinama čekaju dobili svoje stanove.
Reljić je zahvalio premijeru Viškoviću i Vladi Republike Srpske koji su nesebično pomagali opštini Kozarska Dubica.
Uručivanju ključeva prisustvovali su i vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Ljubo Ninković, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić, kao i predstavnici Fonda za povratak BiH.
Iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije naveli su da je zgrada izgrađena u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja obezbjeđenjem javnih stambenih rješenja – CEB 2.

Nakon uručenja ključeva, Višković se sastao sa načelnikom Kozarske Dubice Radenkom Reljićem.
Za saniranje posljedica pandemije virusa korona za opštinu Kozarska Dubica ukupno je odobreno 1.638.209 KM i to za ublažavanje posljedica pandemije 1.018.430 KM, a za pomoć poslovnim subjektima za mart, april i maj 619.779

Facebook komentari: