Na osnovu sporazuma o saradnji, koji je potpisan krajem decembra prošle godine, opština Kozarska Dubica dobiće 20 plastenika sa pratećom opremom i sadnicama za poljoprivredne proizvođače.

Izvor: kozarskadubica.org

Sporazum je potpisan između Opštine Kozarska Dubica i „Muslim Aid Association” koja kroz program socio-ekonomskog osnaživanja daje podršku socijalno ugroženim i mladim ljudima.
“Na osnovu sporazuma Odjeljenje za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica će raspisati Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu plastenika, a programom je predviđeno da Opština i donator sufinansiraju projekat sa 40 posto i krajnji korisnik 20 posto od ukupne cijene plastenika i prateće opreme”, izjavio je načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Duško Bodilović i dodao da će javnost biti obavještena o datumu raspisivanja Javnog poziva.
Potpredsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Jasmin Spahić, koji je inicirao da Kozarska Dubica bude uvrštena u ovaj projekat rekao je da će “Muslim Aid Association” u saradnji s donatorima i partnerskim opšinama u 2022. godini kroz programe sufinansiranja donirati ukupno 240 plastenika s dodatnom opremom i sadnicama za poljoprivredne proizvođače širom Bosne i Hercegovine.
“Projekat “Ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plasteniku” realizuje se u okviru “Muslim Aidovog” programa socio-ekonomskog osnaživanja, a biće realizovan u opštinama Novi Grad, Kozarska Dubica, Zavidovići, Ključ, Gornji Vakuf-Uskoplje, Šipovo, Čelinac, Vitez, Breza, Vogošća, Teslić, Novi Travnik i Tuzla”, rekao je Spahić.
Zainteresovani sve informacije mogu dobiti u Odjeljenju za poljoprivredu, kancelarija broj 1 ili na brojeve telefona 052 416 022 i 065 484 486.