Krizni štab opštine Kozarska Dubica za praćenje situacije u vezi pojave virusa korona utvrdio je na današnjem sastanku nove restriktivne mjere sa ciljem preventivnog djelovanja i zaštite stanovništva od pojave virusa korona.
www.kozarskadubica.org

“U Kozarskoj Dubici nisu registrovani oboljeli od virusa korona, a pet osoba nalazi se pod epidemiološkim nadzorom. Radi se o licima koja dolaze iz Italije i Slovenije”, potvrdio je novinarima načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

On je naglasio da Krizni štab opštine Kozarska Dubica za praćenje situacije u vezi pojave virusa korona čine predstavnici svih relevantnih institucija, Doma zdravlja, policije, inspekcijskih organa, komunalne i Granične policije BiH.

“Uspostavljena ja komunikacija između svih ovih tijela da se tačno zna šta je čija nadležnost za provođenje aktivnosti koje donosi Vlada Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”, rekao je Reljić.

Reljić je apelovao na svijest stanovništva, te potrebu se oni koji su su boravili na područjima zahvaćenim virusom korona, da se jave Hitnoj službi Doma zdravlja putem telefona 052/416-090.

Odlukom Kriznog štaba, rad ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata ograničen na period od 7.00 do 19.00 časova, a naredbom je definisan i rad drugih javnih objekata na području opštine Kozarska Dubica, te izadate preporuke stanovništvu, na sljedeći način:

-Preporučuje se roditeljima djece predškolskog uzrasta koji idu u vrtiće na području opštine Kozarska Dubica, da obezbjede čuvanje djece u svojim stambenim objektima.

-Radno vrijeme trgovackih, ugostiteljskih, zanatskih radnji, teretana, sportskih dvorana, sportskih sala, kladionica i kockarnica ograničava se od 07,00 do 19,00 časova, kao i objekata u sklopu benzinskih pumpi u kojima se obavlja trgovačka i ugostiteljska djelatnost, a za dragstore i pekare do 22,00 časa.

– Hoteli i moteli mogu pružati ugostiteljske usluge i poslije 19,00 časova samo za goste koji se nalaze u njihovim smještajnim kapacitetima.

-Obavezuju se vlasnici svih ugostiteljskih objekata da pored redovnog održavanja higijene, posebnu pažnju posvete dezinfekciji svih prostorija a posebno toaleta. U prostorijama toaleta obavezno dodatno obezbjediti pored redovnih sredstava za higijenu (sapuna i tečnih deterdženata) i sredstva za dezinfekciju (alkohol i drugo).

-Buvlje pijace i zelene pijace neće raditi u dane vikenda (subota i nedjelja).

-Prekida se rad igraonica, svadbenih salona i noćnih klubova.

-Pojačane su mjere javne higijene.

-Dom zdravlja je u povišenoj mjeri pripravnosti i rada.

Mjere ove NAREDBE stupaju na snagu ODMAH, a ostaju na snazi do 30.03.2020. Komunalna policija i inspekcijske službe opštine Kozarska Dubica u saradnji sa službenicima MUP-a Republike Srpske, vršiće kontrolu mjera ove naredbe.

NAREDBA o radnom vremenu i preporuke stanovništvu objavljene su na oglasnoj tabli internet prezentacije opštine Kozarska Dubica.

Facebook komentari: