Iz Vodovoda ad dobili smo obavještenje koje prenosimo u cjelini.

Poštovani potrošači,

I pored upućenog apela i upozorenja da se štedi i racionalno troši voda za piće, trenutna potrošnja vode višestruko je veća od mogućnosti zahvata vode iz bunara na izvorištu „Komlenac“. Protekla tri dana smo izvršili kontrolu transportnih cjevovoda da bi otklonili sumnje u puknuća cjevovoda, međutim utvrdili smo da su cjevovodi u redu i da je u pitanju samo enormna potrošnja vode kod potrošača.

Zbog toga smo došli u situaciju da uvodimo nepopularnu mjeru redukcija vode. Potrošači će biti podjeljeni  više grupa za isključenja. Isključenja će trajati po 12 časova. Raspored će biti objavljen na web stranici www.vodovodkd.com. Redukcije počinju od danas od 08 časova, a prva grupa potrošača obuhvata dijelove grada Jabušlje I , II i III, Đolovi I i II, i ulice Ustanička i Dušana Silnog, te ulice koje gravitiraju pomenutim ulicama.

Ponavljamo da je u skladu sa opštinskom Odlukom o proizvodnji i isporuci vode zabranjeno zalivanje bašti, zalivanje travnjaka, navodnjavanje poljoprivrednih površina, punjenje bazena, polivanje dvorišta i javnih površina, kao i druge nenamjenske primjene vode iz javnog vodovoda.

Vodovod, a.d.