Tokom ove sedmice Komisija za odabir krajnjih korisnika za dodjelu plastenika i opreme putem sufinansiranja obilazi 59, u roku prijavljenih, poljoprivrednih proizvođača i vrši bodovanje i kontrolu ispunjenosti uslova propisanih ranije objavljenim javnim pozivom, potvrdio je načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović.

Izvor: kozarskadubica.org

On je dodao da Komisiju čine predstavnik Humanitarne organizacije „Muslim Aid Association“ i dva predstavnika Opštine Kozarska Dubica.
„Rad Komisije na terenu bi trebao da bude završen do kraja ove sedmice, a potom slijedi izrada konačnog spiska korisnika“, rekao je Bodilović.
Projektom „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba kroz proizvodnju povrća u plasteniku” korisnicima u Kozarskoj Dubici biće dodijeljeno 20 plastenika površine 100 metara kvadratnih, sa sadnim, odnosno sjemenskim materijalom, te sistemom za navodnjavanje i dodatnom opremom.
Donatorska sredstva u iznosu od po 40 posto obezbijedili su Humanitarna organizacija “Muslim Aid Association” i Opština Kozarska Dubica dok je učešće korisnika 20 odsto od ukupne vrijednosti plastenika i prateće opreme, odnosno 630 KM.