Na jedanaestoj redovnoj sjednici Skupštine opštine za novog potpredsjednika Skupštine opštine izabran je Jasmin Spahić, odbornik SDA.

Izvor. kozarskadubica.org

O njegovom imenovanju, na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, odbornici su se izjasnili tajnim glasanjem nakon što je konstatovana neopoziva ostavka, koju je iz ličnih razloga 20. decembra podnio dosadašnji potpredsjednik Nikola Janković iz NDP-a.
Spahić je u obraćanju odbornicima zahvalio na izboru i naglasio da će zajedno sa odbornicima i rukovodstvom opštine Kozarska Dubica raditi za dobro svih građana.
Na današnjoj sjednici izabrana su i dva nova člana Komisije za budžet i finansije. Nakon ostavki koje su podnijele predsjednica Senada Zlokapa i član Nikolina Đukanović, u tu skupštinsku komisiju imenovani su Siniša Zlokapa, za predsjednika i Puhalić Danijel za člana komisije.
Većinom glasova odbornika prihvaćena je Informacija o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine Kozarska Dubica u periodu od 28. januara do 17. novembra ove godine.
Iz nadležnosti Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove usvojen je Program održavanja saobraćajnica u zimskim uslovima za 2022. godinu, kojim su definisani poslovi zimske službe na gradskim, lokalnim i nekategorisanim putevima.
Odlukom Skupštine opštine utvrđena je poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Kozarska Dubica u sljedećoj godini.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić rekao je da poreska stopa za oporezivanje nepokrenosti na području opštine ostaje na nivou iz prethodne godine i iznosi 0,10 odsto.
Skupština opštine donijela je danas i Odluku o utvrđivanju početne visine mjesečne zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu opštine Kozarska Dubica za 2022. godinu. Visina zakupnine određivaće se u postupku javnog nadmetanja, a osnovna zakupnina, u zavisnosti od toga u kojoj gradskoj zoni se nalazi poslovni prostor, iznosi od dvije do 10 KM po kvadratnom metru.
Usvojena je i Odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljištva koje čini imovinu opštine Kozarska Dubica u katastarskoj opštini Malo Dvorište.
Skupština opštine donijela je danas odluku o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje dva člana Opštinske izborne komisije, a nakon provedenog konkursa, na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, za direktora Javne ustanove „Turistička organizacija Opštine Kozarska Dubica“ ponovo je imenovana Marijana Kotur.
Predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić rekao je da je zadovoljan radom Skupštine opštine i odbornika u ovoj godini.
„I posljednja redovna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica protekla je u najboljem redu, a usvojene su sve tačke“, rekao je Rokić, koji je u izjavi novinarima građanima zaželio srećne novogodišnje i predstojeće vjerske praznike.