Glavni grad Kraljevine Saudijske Arabije Rijad i generalna uprava za zabavu odlučila da ojača svoju turističku ponudu tako što će posetiocima i turistima organizuju tj. ponuditi iz prve ruke iskustvo iz serije “Squid game”.

Izvor: zanimljivostidana.com

Rijad je postao za turiste domaćin stvarnog “Squid game Experience”, gde je Generalna uprava za zabavu (GEA) organizovala ovaj događaj kako bi igračima-turistima pružila potpuno iskustvo sa šest različitih igara inspirisanih čuvenom korejskom serijom “Squid game”

“Squid game Experience” u Rijadu nudi identičan doživljaj igara prikazanih kao i u seriji, počevši od susreta sa vojnicima u njihovim crvenim odelima do proglašenja pobednika, čime je Saudijska Arabija prva u celom svetu koja je ponudila događaj “Squid game” na ovom nivou, sa svim svojim igrama.

Vlasti su dodelile posebnu zonu za događaj na površini od 9.582 kvadratna metra u Bulevaru Rijad Sitija u Rijadu. Za samo 35 dana izgrađeno je ogromno područje sa različitim zonama za šest nivoa igre, gde su svi prostori u svetu igara oživeli u Rijadu.

Da bi bilo što realističnije, postavljena je animatronska lutka visoka tri metra, dok je set za potezanje konopca izgrađen na tri metra iznad zemlje kako bi igrači bili uzbuđeni.

Organizator doživljaja uspeo je da izbalansira pružanje pravog iskustva sa obezbeđivanjem bezbednosti igrača, pri čemu je u staklenim stepenicama lomljivo staklo zamenjeno senzorom i crvenim svetlima.

Oko 70 igrača može u Saudijskoj Arabiji da stekne potpuno iskustvo počevši od primanja karata, susreta sa čuvarima i maskiranim frontmenom, nošenja odeće, igranja igrica u različitim setovima, pa čak i intenziteta i uzbuđenja piše Saudi Gazeta.

“Squid game Experience” u Saudijskoj Arabiji privlači stotine Saudijaca, stanovnika i turista, jer su dnevne karte rasprodate većinu dana.

Sezona u Rijadu 2021. održavala se pod sloganom “Zamislite više“, ali ono što se nudi kao deo sezone prevazilazi maštu.

Vredi pomenuti da je sezona u Rijadu 2021, koja je počela 20. oktobra 2021. godine, primila više od 10 miliona posetilaca, dok sektor zabave u Kraljevini Saudijskoj Arabiji uveliko raste.

To su ozbiljne brojke za Saudijsku Arabiju, koju su do sada posećivali samo hodočasnici u Meku i Medinu. Ove 2022.godine očekuju rekordne turističke brojke od 50 miliona posetilaca.

Mnoga ograničenja, poput onih vezanih za oblačenje stranih žena, ili bračni status para koji želi da iznajmi hotelsku sobu, uklonjena su zbog proširenja usluge.