Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica donio je danas odluku da se zabranjuje rad svih vrsta ugostiteljskih objekata na području opštine.
www.kozarskadubica.org

Navedena odluka stupa na snagu danas u 12.00 časova i primjenjivaće se do donošenja nove odluke u skladu sa provoðenjem vanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti izazvane virusom korona.
Ugostiteljski objekti od danas mogu vršiti samo dostavu hrane na kućne adrese i to od 07.00 do 19.00 časova radnim danom i subotom.
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica zabranio je rad stomatoloških ambulanti, frizerskih i kozmetièkih salona, salona za uljepšavanje i masaže.
Komadant Štaba za vanredne situacije i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da ovo tijelo za osnovnu djelatnost ima praćenje stanja na terenu i provoðenje odluka republièkih institucija u toku trajanja vanredne situacije u Republici Srpskoj.
“Meni je žao što je do ovih odluka moralo doći, ali svi gradovi u našem okruženju već su donijeli takvu odluku da bi spriječili veća okupljanja na jednom mjestu i transmisiju virusa”, rekao je Reljić.
On je ocijenio da se situacija uozbiljila, te da uz nekoliko izuzetaka, graðani većinom poštuju naredbe i odluke Štaba za vanredne situacije.
Reljić je naglasio da neće biti tolerisano bilo kakvo narušavanje javnog reda i nepoštovanje odluka Štaba za vanredne situacije, jer su mjere koje se provode usmjerene na očuvanje zdravlja stanovništva.
“Mislim da će sve mjere koje smo preduzeli imati efekta i da æe epidemiološka situacija ostati pod kontrolom”, rekao je Reljić, koji je još jednom apelovao na discipline i svijest graðana.
Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici nalazi se 91 osoba, a za sada nema registovanih slučajeva zaraze virusom korona.
Iz Granične policije BiH potvrðeno je da je višestruko smanjen promet na dva granična prelaza u Kozarskoj Dubici, na kojim su rasporeðeni sanitarni inspektori koji izdaju rješenja o samoizolaciji.
U Kozarskoj Dubici sinoć je izvršena preventivna dezinfekcija trgova i ulica, te parkinga kod trgovačkih centara i javnih ustanova.
Stanovništvu se preporučuje sprovoðenje odgovarajuæih sanitarno-higijenskih mjera, te postupanje prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Facebook komentari: